Θεατρικό Παιχνίδι

Το θεατρικό παιχνίδι είναι ένας αισιόδοξος και διασκεδαστικός τρόπος για να ανακαλύψει το παιδί τον κόσμο, κάνοντας αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα : να παίζει!

Είναι μια ξεχωριστή πρακτική, ένα δημιουργικό συμβάν, μία αναπαραστατική διαδικασία, ένα μέσο έκφρασης και απελευθέρωσης συναισθημάτων.

Η συμμετοχή των παιδιών στο θεατρικό παιχνίδι τα βοηθά με ευχάριστο και ζωντανό τρόπο να αποκτούν κοινωνικές δεξιότητες, αφού σκέφτονται και προβληματίζονται προσφέροντας τις δικές τους ιδέες, σκέψεις και λύσεις στην ομάδα και απολαμβάνοντας ένα άμεσο ικανοποιητικό αποτέλεσμα για όλους.
Διασκεδάζουν, ψυχαγωγούνται και εκτονώνονται.

Λειτουργούν τμήματα για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας διάρκειας 60 λεπτών.

Ημέρες & Ώρες

 • Για παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-6 ετών

  κάθε Τρίτη απόγευμα ώρα 5:30 – 6.30 μ.μ.

  και Σάββατο πρωί: 10.00 – 11.00 π.μ.

 • Για παιδιά σχολικής ηλικίας 7-12 ετών

  κάθε Σάββατο πρωί : 11.30 π.μ. – 12.30 μ.μ.

Δραματοποιημένη αφήγηση παραμυθιού

Με αυτή τη δραστηριότητα δίνουμε τη δυνατότητα στα παιδιά να διασκεδάσουν και να ταξιδέψουν με τη φαντασία τους στον όμορφο κόσμο του παραμυθιού,
παρακολουθώντας και ταυτόχρονα συμμετέχοντας σε μια παράσταση.

Το παραμύθι δεν έχει όρια και περιορισμούς στο χώρο και το χρόνο. Κινείται στη σφαίρα του ιδεατού, όπου τα απίθανα γίνονται πιθανά . Συνήθως πρόκειται για μια φανταστική ιστορία, με έντονο το στοιχείο του συμβολισμού, της αλληγορίας και της υπερβολής.

Κατά τη διάρκεια της αφήγησης του παραμυθιού τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά στη δια δραστική αυτή διαδικασία . Καλούνται να κρίνουν μόνα τους το
σωστό από το λάθος, το δίκαιο από το άδικο ή να δώσουν πιθανές λύσεις στην αντιμετώπιση ενός προβλήματος στην πλοκή του παραμυθιού.
Άλλωστε, η συμμετοχικότητα και η διαδραστικότητα των παιδιών είναι αυτή που δημιουργεί μια μοναδική και αμφίδρομη επικοινωνία ανάμεσα στον
αφηγητή και τα ίδια τα παιδιά, κάτι που απολαμβάνουν και οι δύο πλευρές αλλά και όσοι είναι παρόντες .

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά
από 12 μηνών έως 3 ετών μαζί με τους γονείς,
αλλά και σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας από 4 έως 8 ετών.
Διάρκεια: 60 λεπτά

 

Σχεδιασμός εργαστηρίου

 • Πάχος Νικόλαος, κλινικός ψυχολόγος

Αισθητηριακό παιχνίδι

Το anima vita kids σχεδίασε σε συνεργασία με την ερευνητική ομάδα θεάτρου «Καλειδοσκόπιο», ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα για πολύ μικρά παιδιά (από 10 μηνών έως 3.5 ετών) που δεν έχουν έρθει σε επαφή με το σχολικό περιβάλλον και βρίσκονται ακόμη στο σπίτι.

Η κεντρική ιδέα αυτού του δημιουργικού προγράμματος είναι η από κοινού συμμετοχή γονέων και των παιδιών στο παιχνίδι.

Γονείς και παιδιά Μαζί !

Επειδή Βοηθάει τους γονείς να αντιληφθούν τις αισθητηριακές ανάγκες των παιδιών τους και τα παιδιά να ανακαλύψουν τον κόσμο γύρω τους μέσα από τις αισθήσεις τους, να παίξουν μαζί με τους γονείς τους σε κλίμα ενθάρρυνσης, αποδοχής και εν συναίσθησης.

Γνωρίστε το Αισθητηριακό παιχνίδι ή «messy play»

Το Messy ή Sensory Play, δηλαδή το «αισθητηριακό παιχνίδι που λερώνει», απευθύνεται σε βρέφη από 10 μηνών συνοδευόμενα από τους γονείς τους έως και το τέλος της βρεφικής ηλικίας. Είναι μια διαδικασία δημιουργικής ανάπτυξης, μάθησης, συναισθηματικής έκφρασης και ανακάλυψης του κόσμου γύρω τους μέσα από τις αισθήσεις τους.

Είναι μια διαδικασία δημιουργικής ανάπτυξης, μάθησης, συναισθηματικής έκφρασης και ανακάλυψης του κόσμου γύρω τους μέσα από τις αισθήσεις τους.

Δια μέσoυ του αισθητηριακού παιχνιδιού το παιδί βλέπει, ακούει, μυρίζει, πιάνει, γεύεται, κατανοεί, πειραματίζεται και ικανοποιεί τη περιέργεια του και τη φυσική του τάση για εξερεύνηση.

Η αισθητηριακή αγωγή βοηθά το παιδί της βρεφικής και προσχολικής ηλικίας να οργανώσει τα ερεθίσματα–μηνύματα που λαμβάνει μέσα από τις αισθήσεις του και να μάθει νέα πράγματα και πληροφορίες για το περιβάλλον του με διασκεδαστικό τρόπο.

Σας προσκαλούμε να έρθετε για να γνωρίσετε τις αμέτρητες δυνατότητες που δίνει το παιχνίδι και που κι εμείς οι ενήλικες, αν και το έχουμε ξεχάσει, έχουμε ακόμα ανάγκη να το ζήσουμε…ταξιδεύοντας μαζί με τα παιδιά μας στον μαγικό κόσμο του αισθητηριακού παιχνιδιού!

Το εργαστήριο έχει διάρκεια 60 λεπτά και γίνεται 3 φορές την εβδομάδα. Δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής σε μία, ή και περισσότερες ημέρες την εβδομάδα.

Σχεδιασμός και συντονισμός εργαστηρίου

 • Κουτροπούλου Καλλιόπη, θεατροπαιδαγωγός – θεραπεύτρια

 • Πάχος Νικόλαος, κλινικός ψυχολόγος

 • Κατάκη Σοφία, θεατρολόγος – θεατροπαιδαγωγός

Μαθήματα για Γονείς

Ο πρώτος ρόλος που κλήθηκε ο άνθρωπος να παίξει από τα πρώτα του

βήματα στην γη είναι αυτός του γονέα.

Ποιος μαθαίνει όμως στους γονείς να είναι γονείς;

Ο André Berge , Γάλλος ιατρός και ψυχαναλυτής, ένας από τους ιδρυτές «της σχολής γονέων» στο Παρίσι το 1930, αναφέρει ότι κάποιος χρειάζεται να μαθαίνει το «επάγγελμα» του γονέα, διότι το να είσαι γονέας δεν μπορεί να είναι αυτοσχεδιασμός.

Υποστήριζε ακόμη ότι : ενώ ο σύγχρονος άνθρωπος θεωρεί υποχρέωσή του να προετοιμάζεται για όλα τα επαγγέλματα, δεν προετοιμάζεται για τα δύο σπουδαιότερα, αυτά του γονέα και του πολιτικού, τα οποία ο καθένας αισθάνεται έτοιμος να τα ασκήσει οποιαδήποτε χρονική στιγμή, χωρίς κανενός είδους γνώση και προετοιμασία.

Στο animavitakids σχεδιάσαμε ειδικά μαθήματα για γονείς που στόχο έχουν την πρόληψη.

Τα μαθήματα μας κινούνται σε δύο άξονες:

την ενημέρωση και τη διαμόρφωση.

Η ενημέρωση θέτει υπόψη των γονιών τις μελέτες, τις έρευνες, τα σύγχρονα δεδομένα της οικογενειακής ψυχολογίας.

Η διαμόρφωση οδηγεί τους γονείς μακροπρόθεσμα στην αλλαγή της στάσης και της συμπεριφοράς τους απέναντι στο παιδί τους.

Οι γονείς αλλάζουν, τα παιδιά αλλάζουν, η σχέση γονιού – παιδιού διαφοροποιείται και εξελίσσεται.

Τα μαθήματα για γονείς δίνουν τη δυνατότητα της εμπειρίας της συμμετοχής σε ομάδα, η οποία δεν παρέχει μόνο πλούσιες ιδέες και γνώσεις, αλλά, μέσα από την αλληλεπίδραση των μελών οι γονείς ανατροφοδοτούνται δημιουργικά, μαθαίνουν να επικοινωνούν ουσιαστικά, εξελίσσονται και διαφοροποιούνται.

Με αυτό τον τρόπο, οι γονείς ενδυναμώνονται και αποκομίζουν ευχαρίστηση και χαρά από την άσκηση του ρόλου τους.

Σχεδιασμός μαθημάτων

 • Πάχος Νικόλαος, κλινικός ψυχολόγος

Εμπιστευτείτε σε εμάς το μικρό σας άγγελο

ΕΓΓΡΑΦΗ

Go to Top