Αισθητηριακό παιχνίδι ή «messy play»

Το anima vita kids σχεδίασε σε συνεργασία με την ερευνητική ομάδα θεάτρου «Καλειδοσκόπιο», ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα για πολύ μικρά παιδιά (από 10 μηνών έως 3.5 ετών) που δεν έχουν έρθει σε επαφή με το σχολικό περιβάλλον και βρίσκονται ακόμη στο σπίτι.

Η κεντρική ιδέα αυτού του δημιουργικού προγράμματος είναι η από κοινού συμμετοχή γονέων και των παιδιών στο παιχνίδι.

Γονείς και παιδιά Μαζί !

Επειδή Βοηθάει τους γονείς να αντιληφθούν τις αισθητηριακές ανάγκες των παιδιών τους και τα παιδιά να ανακαλύψουν τον κόσμο γύρω τους μέσα από τις αισθήσεις τους, να παίξουν μαζί με τους γονείς τους σε κλίμα ενθάρρυνσης, αποδοχής και εν συναίσθησης.

Γνωρίστε το Αισθητηριακό παιχνίδι ή «messy play»

Το Messy ή Sensory Play, δηλαδή το «αισθητηριακό παιχνίδι που λερώνει», απευθύνεται σε βρέφη από 10 μηνών συνοδευόμενα από τους γονείς τους έως και το τέλος της βρεφικής ηλικίας. Είναι μια διαδικασία δημιουργικής ανάπτυξης, μάθησης, συναισθηματικής έκφρασης και ανακάλυψης του κόσμου γύρω τους μέσα από τις αισθήσεις τους.

Είναι μια διαδικασία δημιουργικής ανάπτυξης, μάθησης, συναισθηματικής έκφρασης και ανακάλυψης του κόσμου γύρω τους μέσα από τις αισθήσεις τους.

Δια μέσoυ του αισθητηριακού παιχνιδιού το παιδί βλέπει, ακούει, μυρίζει, πιάνει, γεύεται, κατανοεί, πειραματίζεται και ικανοποιεί τη περιέργεια του και τη φυσική του τάση για εξερεύνηση.

Η αισθητηριακή αγωγή βοηθά το παιδί της βρεφικής και προσχολικής ηλικίας να οργανώσει τα ερεθίσματα–μηνύματα που λαμβάνει μέσα από τις αισθήσεις του και να μάθει νέα πράγματα και πληροφορίες για το περιβάλλον του με διασκεδαστικό τρόπο.

Σας προσκαλούμε  να έρθετε για να γνωρίσετε τις αμέτρητες δυνατότητες που δίνει το παιχνίδι και που κι εμείς οι ενήλικες, αν και το έχουμε ξεχάσει, έχουμε ακόμα ανάγκη να το ζήσουμε…ταξιδεύοντας μαζί με τα παιδιά μας στον μαγικό κόσμο του αισθητηριακού παιχνιδιού!

Το εργαστήριο έχει διάρκεια 60 λεπτά και γίνεται 3 φορές την εβδομάδα. Δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής σε μία, ή και περισσότερες ημέρες την εβδομάδα.

Σχεδιασμός και συντονισμός εργαστηρίου

Κουτροπούλου Καλλιόπη, θεατροπαιδαγωγός – θεραπεύτρια

Πάχος Νικόλαος, κλινικός ψυχολόγος

Κατάκη Σοφία, θεατρολόγος – θεατροπαιδαγωγός